KORMA, POKRM PLNÝ TEPLA A KOŘENÍ

0
77
zobrazeno

Připravila jsem si menu na indickou večeři pro přátele, kterou chystám na příští týden. Ozkoušela jsem mnoho receptů a z nich vybrala ty, které nám nejvíc s mužem chutnaly, a tak nějak jsou typické pro indickou kuchyni. Každý týden zkuste jedno jídlo a posuďte samy… Naučím Vás tři omáčky, dva předkrmy a dezert přiznávám, že ještě ladím … Tak začněte…

KORMA

Je jemně pikantní, voňavá i nasládlá, překvapivá, hedvábná a nepříliš kořeněná – tedy ideální pro první seznámení s indickou kuchyní. Lze dělat i vepřovým masem, rybou či tofu.

Potřebujete:

  • 2 střední cibule
  • 10 stroužků česneku (to není překlep)
  • 2 lžičky kari koření
  • 2lžičky strouhaného zázvoru
  • 400 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku kurkumy
  • 1 lžičku mletého římského kmínu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 200 ml smetany
  • 350 ml vody
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • lžíce rozinek
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Postup:

  • vytvořte pastu – smíchejte rozdrcených 6 stroužků česneku se lžičkou strouhaného zázvoru
  • nakrájené maso smíchejte se lžičkou pasty a přidejte lžičku kari koření a nechte 20 min marinovat
  • cibulová omáčka – nakrájejte nebo nasekejte cibuli velmi najemno, smíchejte se čtyřmi drcenými stroužky česneku, lžičkou kari a na velmi mírném ohni krátce, na troše oleje, poduste (nechceme cibulku černou ani hořký česnek), přilijte 200 ml vody a dál duste až vznikne hustá kašovitá omáčka
  • ve větší pánvi zahřejte olej, vsypte maso, krátce opečte, přidejte kurkumu, římský kmín a zbytek česnekovo-zázvorové pasty, promíchejte, minutku opečte, přidejte bílý jogurt, promíchejte.
  • přidejte cibulovou omáčku a 150 ml vody, přiveďte k varu, vsypte kokos a rozinky, cukr, lehce osolte a na mírném plameni 10 min vařte, pak přidejte smetanu a ještě krátce prohřejte, nakonec přidejte kousek másla.
  • během vaření omáčky uvařte rýži a můžete podávat
  • autentické fotografie po večeři s přáteli:)

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Prosím vložte komentář
Please enter your name here